Η Ιαπωνία επαναφέρει την πυρηνική ενέργεια ως βασική πηγή ενέργειας, προσπαθώντας να προστατεύσει την ενεργειακή της ασφάλεια. Αυτό επιβεβαίωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση της χώρας η οποία σχεδιάζει μια νέα πολιτική για την πυρηνική ενέργεια, την οποία είχε εγκαταλείψει μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ιαπωνίας αποφάσισε ότι η χώρα θα επιτρέψει την ανάπτυξη νέων πυρηνικών αντιδραστήρων και θα επιτρέψει στους διαθέσιμους αντιδραστήρες να λειτουργούν μετά το ισχύον όριο των 60 ετών.
Πάτησαν τους όρκους οι Ιάπωνες μπροστά στην ενεργειακή κρίση
Οι όρκοι λοιπόν των πολιτικών για μείωση της πυρηνικής ενέργεια ως πηγή ηλεκτρισμού ξεχάστηκαν μιας και η χώρα υποφέρει από πολύ υψηλές τιμές στο ρεύμα και έχει εισέλθει σε καθεστώς πλήρους ενεργειακής ανασφάλειας. Αυτό το είχαμε υποψιαστεί από τον Αύγουστο, όταν η ιαπωνική κυβέρνηση δήλωσε ότι ήθελε να επανεκκινήσει περισσότερους πυρηνικούς σταθμούς που έμειναν σε αδράνεια μετά τη Φουκουσίμα και ενδιαφέρεται να αναπτύξει τεχνολογία μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων εν μέσω ενεργειακής κρίσης που οδήγησε σε εκκλήσεις από τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν ενέργεια αυτό το καλοκαίρι .
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (IEA), η Ιαπωνία βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα κατά 88% του πρωτογενούς εφοδιασμού της.
Το αφήγημα της Φουκουσίμα γυρίζει μπούμερανκ
Καταστρέφεται λοιπόν το γερμανικό αφήγημα για την αποφυγή χρήσης της πυρηνικής ενέργειας. Η γερμανική πολιτική βασίστηκε στο παράδειγμα της Ιαπωνίας προκειμένου να καταδικάσει την πυρηνική ενέργεια και να προωθήσει άλλες μορφές , κυρίως τις ΑΠΕ. Και από κοντά και η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία ακολουθώντας κατά πόδας τους Γερμανούς, ναι μεν παραδέχεται ότι η πυρηνική ενέργεια είναι η λιγότερο βλαπτική για το περιβάλλον σε σύγκριση με τις υπόλοιπες 6 πηγές, αλλά σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου.

Πάντως πρέπει να παραδεχτείτε ότι η ζωή παίζει άγρια παιχνίδια στους φανατικούς των ΑΠΕ και στο λόμπι τους. Διαρκώς ξεμένουν από επιχειρήματα! Ενώ ενίοτε, τα επιχειρήματά τους, γυρίζουν μπούμερανκ !
H παλιά πρότασή μου για από κοινού επένδυση με την Βουλγαρία εντός της γειτονικής χώρας, πυρηνικού εργοστασίου
Υπενθυμίζω ότι πριν ακόμα ξεσπάσει η Ενεργειακή κρίση, είχα τοποθετηθεί δημόσια, προειδοποιώντας ότι οι συνθήκες θα επιβάλουν στις ανεπτυγμένες χώρες, την χρήση της πυρηνικής ενέργειας ως πηγή-γέφυρα μπροστά στα δεινά που έρχονται. Και είχα προτείνει σε εκπομπές στα Παραπολιτικά FM αρχικά την επένδυση σε πυρηνική ενέργεια σε έναν από τους 4 νομούς της Ελλάδος που δεν έχει γίνει ποτέ σεισμός. Όταν δέχτηκα τα πυρά των γνωστών σκουριασμένων μυαλών, επανήλθα με δεύτερη πρόταση για κατασκευή από κοινού με την Βουλγαρία, εντός του εδάφους της γειτονικής χώρας, πυρηνικού εργοστασίου. Αυτή η πρόταση συζητήθηκε από την ακαδημία Αθηνών η οποία όχι απλά δεν την απέρριψε αλλά την πρότεινε. Δυστυχώς, αυτή την πρόταση την απέρριψε με δήλωσή του ο ίδιος ο Πρωθυπουργός! Λίγους μήνες αργότερα όμως, πηγές του αρμόδιου υπουργείου της Βουλγαρίας, διέρρεαν ότι οι δύο χώρες εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο. Περίεργα πράγματα θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο!
Κατά τα λοιπά, η Βουλγαρία αναπτύσσει το πυρηνικό της πρόγραμμα! Η Ρουμανία το ίδιο! Οπως και η Τουρκία που σύντομα θα θέσει σε λειτουργία τον πρώτο της πυρηνικό αντιδραστήρα. Και ενδιαφέρον, έχει εκδηλώσει και η … Αλβανία!
Εμείς είμεθα βλέπετε πιο οικολόγοι, πιο συνειδητοποιημένοι και πιο … συνεπείς, στις εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος που παράγονται από ΠΥΡΗΝΙΚΑ εργοστάσια που βρίσκονται δίπλα στην χώρα μας! Το πρόβλημά μας είναι να μην βρίσκονται εντός της χώρας. Στο χωριό μου πάντως αυτό το λένε υποκρισία…